Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Ranégie skadad när Djurgården förlorade

Djurgårdens Mathias Ranegie skadas efter en luftduell med Malmö FFs Rasmus Bengtsson.
Djurgårdens Mathias Ranegie skadas efter en luftduell med Malmö FFs Rasmus Bengtsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Efter tre inledande segrar åkte Djurgården på andra raka förlusten. Malmö FF vann en skadefylld och ryckig match med 1-0 (0-0) inför knappt 19.000 åskådare på Swedbank Stadion.

Pelle Olsson sa innan avspark att han ville se ordning och reda i försvarsspelet. Det var onekligen lite si och så med det i tisdagens derby mot Hammarby.

Men det blev oreda direkt.

Mittbacken Marcus Hansson åkte på en varning redan innan klockan hunnit till en minut. Efter knappt 20 minuter nickade Mathias Ranégie ihop med Rasmus Bengtsson. Djurgårdens medicinska team arbetade frenetiskt för att stoppa blodflödet i pannan och för att få Ranégie i speldugligt skick igen.

Efter tio minuter tvingades tränaren Pelle Olsson inse att forwarden inte skulle komma tillbaka och in kom Michael ”Ingenjören” Olunga.

– Det blev förryckt för oss, vi fick besked att Ranégie var sydd och skulle in igen men så märkte man att han inte såg särskilt bra, säger Olsson när han sammanbitet berättar varför det dröjde innan Olunga fick kliva in.

Några minuter senare var Alexander Faltsetas tur att åka på en smäll, den här gången lyckades medicinmannen stoppa blodflödet vid högra ögonbrynet på ett par minuter.

Efter en minst sagt ryckig första halvlek, med en tilläggstid på sex minuter, gick lagen av med en spelare var på skadelistan och 0-0 på resultattavlan.

– Det blev mycket boxplay för oss, konstaterar Olsson.

I inledningen av andra halvlek hade Sam Johnson ett farligt skott, minuten senare sköt Kevin Walker, som var tillbaka i startelvan efter sin skada, en frispark, båda gångerna räddade Johan Wiland.

Det var 21 år sedan Malmö och Djurgården spelade 0-0 och det skulle inte bli så den här gången heller.

Malmös 1-0-mål kom efter en dryg halvtimmes spel efter en hörna. Filipe Carvalho var för stark för Omar Colley och tryckte in bollen i nät bakom en chanslös Kenneth Höie i Djurgårdsmålet.

– Hade vi haft bättre fasta situationer så hade vi haft chansen. Vi hade svårt att skapa något i spelet, medger Olsson.

Inhopparen Seon-Min Moon fick ett drömläge när Djurgården i slutminuterna jagade en kvittering med drog en volley utanför Wilands vänstra stolpe.

– Vi visade styrka som levde så länge mot Malmö borta, de är ju stora favoriter, säger Olsson.