Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Rapport från den allsvenska upptakten

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Vinner Norrköping i år igen? Och vem var snyggast klädd av tränarna? Här är DN:s rapport från den allsvenska upptaktsträffen.

Var?

Scandic Infra City, inte långt från Arlanda.

Vilka?

15 allsvenska huvudtränare och lika många allsvenska spelare samt ledare och runt hundra representanter från pressen.

Vem saknades?

Östersunds engelsman Graham Potter hade en ersättare i skotten Billy Reid som på klingande skotska förklarade att man vill ha modiga spelare. Johan Oremo skulle representerat Gefle men blev sjuk och tränaren Roger Sandberg hann inte ringa in en ersättare.

Varför en upptaktsträff?

Man skulle pejla läget inför den allsvenska starten i början av april.

Vinner IFK Norrköping i år igen?

Inte om man ska tro församlingen på plats, det handlar mest om Malmö FF som fick 67 procent av rösterna.

Vilka kan utmana?

AIK och IFK Göteborg är hetaste utmanarna, nykomlingarna Östersund och Jönköping tippas åka ur. Som väntat med andra ord.

Vem var snyggast klädd av tränarna?

AIK:s Andreas Alm försökte utmana Alexander Axén men blev klart slagen och klädsnobben från Örebro. Av 16 tränare hade 13 kavaj, Hammarbys Nanne Bergstrand var inte en av dem. Däremot kunde AIK:s Stefan Ishizaki lätt ta hem priset bland spelarna med sin sobra kostym och slips.

Foto: ANDREAS L ERIKSSONAndreas Alm och Stefan Ishizaki. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Fräckaste t-shirten?

Inte oväntat Häckens Peter Gerhardsson. Dictators är ett av hans favoritband när det gäller rock. ”Då kanske jag använt honom fel”, var Gerhardssons sköna kommentar då han såg att man presenterade försvararen Tom Söderberg, som lämnat klubben, som målvakt.

Någon annan som var rapp i mun?

Djurgårdens Kevin Walker, han som vann idol, blev ombedd att sjunga den bästa Djurgårdssången. ”Det blir ingen sång i dag. Ni får boka mig…”, sa Walker som blandar fotboll med uppträdanden som artist.

Foto: JOEL MARKLUNDKevin Walker. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Vem var mest omsvärmad?

Andreas Johansson, IFK Norrköpings mittback, är inte van vid så mycket media, men vinner man SM-guld och dessutom är lagkapten så hamnar man i hetluften. Guldtränaren Janne Andersson gick mest omkring och såg nöjd ut även om han hela tiden betonade att ”vi har lagt fjolårssäsongen bakom oss”.

Vad varnade domarbasen Bosse Karlsson spelarna för?

De får inte mobba domarna. Att springa fram och omringa domaren ger automatiskt gult kort, fysisk kontakt med rättskiparen och det blir rött.

Varför såg Djurgården tränare Pelle Olsson så nöjd ut efter att avslutat ett samtal?

Han hade just fått reda på att Mathias Ranegie gjort sin första träning efter skadan och att knät höll. ”Men vi får se hur det ser ut i morgon”, konstaterade Olsson nyktert.