Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 02:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/regn-vantas-over-friends-beslut-om-tak-inte-fattat/

Sport

Regn väntas över Friends – beslut om tak inte fattat

Tak eller inte är frågan.
Tak eller inte är frågan. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Ihållande regn och sex plusgrader. Så lyder väderprognosen inför VM-kvalmötet med Luxemburg lördag kväll. Det kan innebära att matchen kommer att spelas med taket stängt.

– Frågan kommer att avgöras vid det tekniska mötet, lördag förmiddag, säger Svenska fotbollförbundets kommunikationschef Niklas Bodell.

Formellt sett är det Uefa som äger frågan. Men om nationerna är överens i frågan om taket ska vara stängt eller inte så brukar Uefa gå på den linje som förslås.

– Utgångspunkten är alltid att vi ska spela med taket öppet. Men väntas ihållande regn är vi från svensk sida överens om att förorda stängt tak, säger Bodell.

Läs mer: Över 50.000 biljetter sålda till VM-kvalet

Gräsmattan inne på Friends Arena är nylagd. Ola Toivonen berättade vid torsdagens pressträff att gräsytan inte riktigt satt sig, att den släpper.

Och blir det för blött kan underlaget bli ännu svårare att bemästra. Speciellt som arenakonstruktionen innebär att regn samlas upp och rinner ner kraftigare på vissa ställen. Bland annat under jumbotronen i mitten.

Läs mer: Finsk VM-kvalmatch flyttad efter regnfiasko

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt