Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/resten-av-vm-i-fara-for-tyska-stjarnan/

Fotboll

Resten av VM i fara för tyska stjärnan

Dzsenifer Marozsán kan missa resten av VM med bruten tå. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Tyskland har åkt på ett rejält bakslag i fotbolls-VM. Lagets stora stjärna, Dzsenifer Marozsán, är skadad och nu kan resten av turneringen vara i fara.

Det var i 1–0-segern i gruppspelsmatchen mot Kina i lördags som Marozsán skadade sig men spelade vidare med vad som senare visade sig vara en bruten tå.

– Alla som har brutit en tå vet hur ont det gör. Hon bet verkligen ihop och satte laget först, säger Tysklands tränare Martina Voss-Tecklenburg.

Voss-Tecklenburg meddelar att laget inte kan räkna med att ha Marozsán under resten av gruppspelet. Men Lyon-stjärnans frånvaro kan komma att sträcka sig ännu längre.

– Vi har diskuterat det med Lyon och Dzsenifer, och vi ska försöka få henne tillbaka på planen innan turneringen är slut. Men vi kan inte förutspå någonting.

Marozsán är en av de största stjärnorna i årets VM. Hon har tre raka Champions League-titlar med Lyon, och 2018 slutade hon trea i omröstningen till Ballon d'Or Féminin, tidningen France Footballs pris till världens bästa fotbollsspelare.

När Sveriges mesta svenska landslagsspelare Therese Sjögran listade tio spelare att hålla koll på i sommarens VM var Dzsenifer Marozsán med på listan. Sjögran kallade henne ”navet i landslaget”.