Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/robin-olsen-forlorare-i-cagliari-debuten/

Fotboll

Robin Olsen förlorare i Cagliari-debuten

Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen fick spela för Cagliari i förlustmatchen mot Inter. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Robin Olsen fick förtroendet direkt i sin nya klubb Cagliari. Det blev dock förlust för den svenske landslagsmålvakten och hans nya klubb från Sardinien.

TT Text

Robin Olsen fick inte börja sin sejour i sin nya klubb med en seger. Inter vann med 2–1 sedan Romelu Lukaku avgjort på straff med dryga kvarten kvar.

Olsen var chanslös på straffen efter att ha kastat sig till höger medan Lukaku borrade in bollen i det motsatta hörnet.

Inters första mål blev godkänt först efter videogranskning. Det var i den 26:e matchminuten som Lautaro Martinez satte en nick stolpe in. Men domaren var snabb med att blåsa i pipan för vad som såg ut att vara offside. Fast till Olsens och Cagliaris stora förtret bedömdes målet ha tillkommit på ett korrekt sätt efter några minuters VAR-granskning.

Olsen fick knappt chansen att lära känna sina lagkamrater utan debuterade för Cagliari bara 48 timmar efter att det att han skrivit på för sin nya klubb. Så sent som i fredags blev det klart att Olsen lånas ut från Roma till Cagliari.

Det blev inte så många matcher för Olsen i Roma förra säsongen, samtidigt som Cagliari var i stort behov av en rutinerad målvakt sedan ordinarie försteväktaren Alessio Cragno skadat axeln på försäsongen och fortfarande inte är tillbaka.

På måndagen finns Robin Olsen med i truppen när landslaget samlas i Stockholm inför EM-kvalmatcherna mot Färöarna borta på torsdag och Norge i Solna på söndag.

Läs mer: Robin Olsen på Sardinien för att skriva på för ny klubb