Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/robin-olsen-skrek-at-domaren-riskerar-langt-straff/

Fotboll

Robin Olsen skrek åt domaren – får långt straff

Cagliaris Robin Olsen visades ut mot Lecce. Fortsatte att skrika på fjärdedomaren, avbytarbänkarna och publiken på vägen ut. Arkivbild. Foto: Silvia Loré/Sipa USA

Landslagsmålvakten Robin Olsen hamnade i handgemäng och blev utvisad på måndagen.

Enligt italienska medier skrek svensken också förolämpningar mot bland annat fjärdedomaren på vägen ut. Han får fyra matchers avstängning, och har spelat färdigt för i år.

Efter att Olsen hade släppt in en straff och sedan blivit utvisad kunde Lecce kvittera till 2–2 i en match som Cagliari innan dess såg ut att ha under kontroll.

Exakt vad som gjorde svensken så vansinnig är inte fastställt, men han tycktes reagera starkt på att han bara nästan räddade straffen. Han och Lecces Gianluca Lapadula, som sedan kom och ville ha bollen när Olsen skulle sparka bort den i vredesmod, hamnade i bråk sekunderna efter. Båda visades ut.

Robin Olsen släppte förbi Gianluca Lapadulas straff och sedan utbröt ett bråk, vilket resulterade i att båda spelare visades ut. Foto: Marco Lezzi/AP

Enligt Corriere dello Sport fortsatte Olsens ilska på väg ut i omklädningsrummet, och han skrek åt avbytarbänkarna, fjärdedomaren och publiken borta på Via del Mare i Lecce som i sin tur buade ut honom. 

Tidningen påpekar svenskens blyghet och stora professionalitet i vanliga fall, och att den plötsligt verkade som bortblåst.

Enligt Corriere dello Sport kom svensken med ganska ”aggressiva” förolämpningar, något som matchdelegaterna noterade. Senare på tisdagen kom besked om att han stängs av i fyra matcher. Därmed kan han inte vara tillbaka i ligaspelet förrän i matchen mot Juventus den 5 januari.

Fram till utvisningen har Olsen storspelat sedan han kom in som vikarie för skadade Alessio Cragno i Cagliari strax före säsongsstarten. 

– Jag vill prata med honom, jag vill förstå, för han är en seriös kille, säger tränaren Rolando Maran efter matchen.

Olsen själv ber om ursäkt till laget, tränarna och fansen i ett inlägg på Instagram.

”Jag ville aldrig överge dem i den här matchen, vi var nära tre poäng efter en bra laginsats. Nya matcher kommer framöver och jag ska göra allt jag kan för att stötta mitt lag som alltid”, skriver han.