Robin Söder tillbaka i IFK Göteborg - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Robin Söder tillbaka i IFK Göteborg

Robin Söder från en match i april 2014.
Robin Söder från en match i april 2014. Foto: Maja Suslin/TT

Robin Söder är tillbaka i IFK Göteborg.

Den 27-årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

– Jag hoppas självklart att jag utvecklats både som spelare och person under de år jag varit borta från Göteborg, säger Söder till klubbens hemsida.

Robin Söder har den här säsongen spelat fotboll i belgiska KSC Lokeren. Där har det på 36 matcher (27 starter) blivit sju mål och sex assist.

Dessförinnan tillhörde han Ersbjerg i Danmark, laget som han lämnade IFK Göteborg för efter säsongen 2014.

IFK Göteborg har haft en tung säsong och befinner sig på en blygsam elfteplats i den allsvenska tabellen. Nu får göteborgarna hem en spelare som är tänkt att bidra med mer än ”bara” mål, menar sportchef Mats Gren.

– Vi pratar i dag om olika typer av spelare som vi vill ha i vår a-trupp och kategoriserar dem som akademispelare, kulturbärare och spetsspelare. I Robin Söder får vi utan tvekan båda de sistnämnda kategorierna. Det säger det mesta om att få hem honom igen, säger han till klubbens hemsida.

Robin Söder själv om hemkomsten:

– Jag hoppas självklart att jag utvecklats både som spelare och person under de år jag varit borta från Göteborg. Det ska bli spännande att komma tillbaka, träffa både gamla och nya lagkompisar, återse personalen på kansliet och inte minst få möta alla fantastiska anhängare till Blåvitt. Sedan är min stora ambition givetvis att kunna bidra på planen.

Kontraktet med Söder sträcker sig över säsongen 2021.

Samtidigt står det klart att interna skytteligaledaren Elias Omarsson lämnar klubben. Han är klar för spel med Excelsior i Nederländerna.

IFK Göteborg spelar i kväll en viktig match i allsvenskan hemma mot Sirius, med avspark klockan 19.00.

Läs mer: Markkanen klar för allsvensk konkurrent 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.