Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/romatranaren-jag-ville-lata-olsen-vila/

Fotboll

Romatränaren: Jag ville låta Olsen vila

Robin Olsen tycks bli kvar på bänken i Roma. Foto: Marco Iacobucci/Shutterstock

Det ser ut som att Robin Olsen får sitta kvar på bänken i Romas match mot Sampdoria.

– Jag är alltid väldigt motvillig att byta fram och tillbaka, en målvakts psyke är väldigt speciellt, säger tränaren Claudio Ranieri.

Rätta artikel

Den svenske landslagsmålvakten petades för första gången i sitt klubblag i onsdagens match mot Fiorentina. Nu är frågan om han får stå fler matcher den här säsongen.

Inför nästa Serie A-möte, på lördagen, är tränaren nästan säker på att välja Antonio Mirante igen i stället för Olsen.

– Mirante gjorde det bra, så jag tror att jag kommer att ta ut honom igen. Annars gör jag än den ena, än den andra missnöjd. Jag är alltid väldigt motvillig att byta fram och tillbaka, en målvakts psyke är väldigt speciellt. Jag ville låta Robin vila, men jag uppskattar verkligen Robin, säger Ranieri på fredagens presskonferens.

Efter 2–2-matchen mot Fiorentina förklarade Ranieri ytterligare lite av hur han kom fram till valet av Mirante, som under hela säsongen varit uttalad andremålvakt, framför Olsen. Han pratade med svensken inför söndagens match mot Napoli, sade han. En match som Roma förlorade med 1–4. 

– Han är en kille som är lite av en ensamvarg, han pratar inte så mycket med någon. Med tanke på prestationerna så bestämde jag mig för att ge Mirante chansen, för att se om någonting skulle förändras, sade Ranieri i onsdags.

I Sampdoria återfinns en annan nyckelspelare i landslaget, Albin Ekdal. Han kommer inte att spela, efter att ha skadat knäet i landskampen mot Norge förra veckan.

– Jag hoppas att han snart är tillbaka, säger tränaren Marco Giampaolo på en presskonferens på fredagen.

Läs mer: Robin Olsen om sin utveckling i Roma