Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ronaldo-hattrickhjalte-nar-juventus-vande/

Fotboll

Ronaldo hattrickhjälte när Juventus vände

Foto: Paul Currie/BPI/REX

Cristiano Ronaldo har vunnit Champions League fem gånger.

I returen mot Atlético Madrid visade han varför.

Portugisen gjorde samtliga tre mål när Juventus vände och vann med 3–0.

Rätta artikel

Kan Juventus vända?

Det var frågan alla ställde sig inför returen mot Atlético Madrid i Champions Leagues åttondelsfinal. Italienarna förlorade första mötet i Spanien med 0–2 och hade bara ett alternativ hemma på Allianz Stadium på tisdagen: Gasen i botten.

Och Ronaldo hittade den.

Med råge.

Superstjärnan, som lämnade Real Madrid i somras efter fyra CL-titlar och två ligatitlar med klubben, stal alla rubriker i gigantmötet. Han nickade in 1–0 i den 27:e minuten, och utökade sedan till 2–0 i 48:e, också det på nick efter att målet videogranskats.

Där och då stod det 2–2 totalt i dubbelmötet och matchen var på väg till förlängning. Då, med fem minuter kvar, satte Federico Bernardeschi fart med bollen i straffområdet och fick en hand i ryggen av Angel Correa. Domaren pekade på straffpunkten.

Vem som klev fram?

Cristiano Ronaldo.

34-åringen var stensäker från straffpunkten och fullbordade sitt hattrick, sitt åttonde i Champions League, lika många som Lionel Messi. Därmed är Juventus vidare till kvartsfinal med 3–2.

I kvällens andra match gick Manchester City på knock hemma mot Schalke. Premier League-ledaren, som vann första mötet med 3–2, skickade hem gästerna med 7–0 och är klar för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna lottas på fredag.