Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Rooney sänkte City med cykelspark

Rooney gjorde ett drömmål mot Manchester City.
Rooney gjorde ett drömmål mot Manchester City. Foto: Scott Heppell / AP
Wayne Rooney bjöd förmodligen på årets snyggaste mål när Manchester United slog Manchester City med 2-1 på lördagen. En cykelspark rakt upp i krysset. ”Jag tänkte bara, varför inte?" säger Wayne Rooney till Viasat.

Säsongens andra Manchester-derby hade allt det första saknade. Tempo, offensivt spel och mål.

Manchester City var piskade att vinna för att hänga på i toppstriden i Premier League. Och laget visade upp sig från sin bästa sida – City-spelarna förde matchen och pressade tillbaka United långt ner på egen planhalva.

Ändå var det United som tog ledningen via Nani efter 40 minuter. Portugisen snappade upp en passning från Ryan Giggs och avslutade säkert bakom Joe Hart.

I andra halvlek satsade City-tränaren Roberto Mancini offensivt. Ut med Aleksandar Kolarov och James Milner, in med Shaun Wright-Phillips och Edin Dzeko.

Byten som gav resultat direkt.

I den 65:e minuten sköt Dzeko ett skott som gick via lagkamraten David Silvas rygg i mål. Kvitterat 1-1.

City jagade ett segermål.

Då klev Wayne Rooney in i handlingen.

Nani slog ett inlägg och Rooney mötte med en cykelspark högt, högt upp i luften. Träffen blev perfekt och bollen borrade sig in i det bortre krysset.

– Det är den vackraste bicacleta jag har sett i hela mitt liv. Så perfekt ett fotbollsmål någonsin kan vara, berömde Viasats expert Glenn Strömberg.

I och med segern ligger United åtta poäng före City med en match mindre spelad.