Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Rosengård tror på vändning

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Uppgiften kan tyckas övermäktig.

Att vända ett underläge mot regerande Champions League-mästarna Frankfurt på bortaplan.

Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen är av annan uppfattning.

– Vi har bra möjligheter i returen, säger han.

Frankfurt vann den första kvartsfinalen i Malmö med 1–0, segermålet inslaget på straff.

– Det är klart att vi har en tuff match framför oss, men vi har bra möjligheter. Får vi den start på matchen som jag hoppas kommer de att bli nervösa. Vi har allt att vinna, säger Jack Majgaard Jensen, som var besviken över förlusten i den första matchen – men också nöjd med många saker i Rosengårds spel.

– Vårt försvarsspel var riktigt bra och Frankfurt fick inte många chanser. Med ett mer direkt anfallsspel och kyla i avslutningarna kan vi absolut vinna den här matchen.

Rosengårds förstemålvakt Erin McLeod skadade ett korsband i matchen mot Frankfurt. Sofia Lundgren fick hoppa in och fortsätter mellan stolparna i onsdagens returmöte. Som backup har Rosengård – som nu har tre långtidsskadade målvakter – skrivit kontrakt för en enda match med Jessica Höglander, till vardags i division 1-klubben BK30 i Västerås.

Frankfurt har vunnit Champions League fyra gånger, flest av alla. Senaste triumfen kom förra säsongen då Paris Saint-Germain besegrades i finalen. Laget har inte imponerat lika mycket den här säsongen. Frankfurt ligger trea i Bundesliga och det var först efter straffläggning tyskorna tog sig vidare från åttondelen mot Lilleström. I onsdagens match saknas dessutom avstängda mittfältsstjärnan Dzenifer Marozsán.

I de övriga kvartsfinalerna får Lotta Schelins Lyon en problemfri väg till semifinal. Lyon har 9–1 att gå på från hemmamatchen mot Slavia Prag. Nilla Fischers Wolfsburg lär också avancera i turneringen utan större bekymmer. Tyskorna vann med 3–0 hemma mot Brescia i den första kvartsfinalen. Paris Saint-Germain – med Caroline Seger och Lisa Dahlkvist – har ett bra utgångsläge efter 0–0 borta mot Barcelona.