Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Rosengårds Anja Mittag först att nå 50 CL-mål

Rosengårds Anja Mittag satte 1–0 när Rosengård till slut slog rumänska Cluj med 4–0 (5–0 sammanlagt) i 16-delsfinalen i Champions League. Målet var tyskans 50:e i turneringens historia.
Rosengårds Anja Mittag satte 1–0 när Rosengård till slut slog rumänska Cluj med 4–0 (5–0 sammanlagt) i 16-delsfinalen i Champions League. Målet var tyskans 50:e i turneringens historia. Other: Björn Lindgren/TT

Med en sträck vrist och ett volleyskott i nättaket skrev tyskan Anja Mittag historia.

Med sitt 1–0-mål hemma mot Cluj blev Rosengårdsanfallaren den första spelaren i historien att nå 50 Champions League-mål.

Malmöklubben avancerade vidare till åttondelsfinal i Champions League efter 4–0 hemma mot rumänska Cluj och 5–0 sammanlagt.

Matchen i sig – Rosengård dominerade totalt utan att vara direkt effektivt framåt – var inget för historieböckerna, men det var Anja Mittags mål i den 38:e minuten. Då nickade lagkaptenen Caroline Seger ner bollen till Mittag och tyskan klippte till direkt på volley. Bollen seglade in i nättaket och målet var 32-åringens 50:e mål i Champions League. Den målskörden är hon ensam om att ha mäktat med under turneringens historia.

Mittag var även inblandad i Rosengårds andra mål för kvällen. Danskan Sanne Troelsgaard väggspelade sig fram med anfallaren och centralt i straffområdet fanns Iva Landeka, som stötte in 2–0 bakom bortamålvakten. Med kvarten kvar rullades det rumänska försvaret återigen upp och Hanna Folkesson kunde skicka in 3–0 inför 633 åskådare på Malmö IP. På tilläggstid utökade Glódis Viggósdóttir till 4–0 på hörna.

På måndag lottas åttondelsfinalerna i schweiziska Nyon och tredjerankade Rosengård är fortsatt seedat.

Läs mer: Hurtig säkrade Linköpings avancemang

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.