Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 07:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/roslers-svit-bestar-obesegrad-i-malmo-efter-ett-ar/

Fotboll

Röslers svit består – obesegrad i Malmö efter ett år

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler under matchen mot Örebro. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Nästan ett år som tränare i Malmö FF. Då firade Uwe Rösler med en 2–1-seger hemma över Örebro och tysken är fortfarande obesegrad på hemmaplan i allsvenskan.

TT Text

Malmö FF fick en tung start på allsvenskan förra säsongen. Tränaren Magnus Pehrsson sparkades den 14 maj 2018. Då hade MFF inlett med två segrar och fyra förluster på de nio första allsvenska matcherna.

Sportchefen Daniel Andersson coachade laget i tre matcher innan VM-uppehållet och sedan kom Uwe Rösler in som tränare.

Den 7 juli borta mot Sirius var tyskens första tävlingsmatch. Det blev en klar 4–0-seger och 3–5–2-systemet fungerade direkt.

Och på den vägen är det. Laget låg elva i tabellen när Rösler tog över. MFF slutade trea i serien och tog sig in i Europa League.

På lördagen, nästan på dagen ett år efter Röslers första match i klubben, tog Malmö en 2–1-seger hemma mot Örebro och tysken är fortfarande obesegrad på hemmaplan i allsvenskan.

Svenska supporterunionen hade kommit överens om att det skulle vara tyst under matchernas 20 första minuter i den här omgången. Detta som en protest mot polisens agerande och användande av den så kallade vilkorstrappan under första halvan av säsongen.

I Malmö var det inte knäpptyst. Det var hela tiden ett mumlande sorl och spridda applåder vid vissa händelser.

MFF hade redan tagit ett bra grepp på matchen när jublet utbröt i den 14:e minuten. Markus Rosenberg och Erdal Rakip bäddade för det genom ett fint anfall. Rakip hittade Marcus Antonsson som gjorde 1–0 för Malmö.

Tre minuter senare var det ännu mer oväsen från hemmapubliken. Örebro fick straff efter att Erdal Rakip hakat upp Jake Larsson i straffområdet. Filip Rogic slog säkert straffen i mål till 1–1.

MFF dominerade sedan kraftigt i den andra halvleken, utan att skapa så många stora chanser. Men utdelningen kom när Anders Christiansen sköt in 2–1 i den 68:e minuten.

Läs mer: Johan Croneman: Supportergrupperna tar all allsvensk publik som gisslan