Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 10:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/sakerheten-i-fokus-i-hett-buenos-aires-mote/

Fotboll

Säkerheten i fokus i hett Buenos Aires-möte

River Plates Rafael Borre gjorde mål i den heta Copa Libertadores-semifinalen mot Boca Junior. Foto: Gustavo Garello/AP

Med 1.700 poliser på plats kunde semifinalen i Copa Libertadores, mellan Buenos Aires-konkurrenterna River Plate och Boca Junior, genomföras utan problem.

River Plate vann den första matchen med 2–0.

TT Text

I fjol flyttades den andra finalen i Copa Libertadores, Sydamerikas svar på europeiska Champions League, till Madrid på grund av oroligheter bland supportrarna till River Plate och Boca Junior.

I år möts Buenos Aires-rivalerna redan i semifinal i turneringen. Till första matchen på River Plates hemmaarena El Monumental var säkerheten i fokus. Med 1.700 poliser på plats, 173 kameror riktade mot publiken och drönare som surrade över arenan blev det lugnt bland de 70.000 åskådarna.

River Plate, som vann finalen i fjol efter förlängning, vann årets första semifinalmöte med 2–0. Efter en VAR-granskning tilldömdes River Plate en straff som Rafael Borre slog in i den sjunde minuten. I mitten av andra halvlek utökade Ignacio Fernandez till 2–0.

I fjol attackerades Boca Juniors spelarbuss på väg till den första matchen på El Monumental. Efter 2–2-matchen beslutades att returmötet skulle flyttas till Europa och Santiago Bernabéu i Madrid. Två veckor försenat spelade de argentinska lagen 1–1 under ordinarie tid och Juan Quintero avgjorde i den 19:e förlängningsminuten.

Returen i årets semifinal spelas den 22 oktober. Vinnaren möter antingen Gremio eller Flamengo i finalen, som spelas i Santiago i Chile den 23 november.

Läs mer: River Plate mot Boca Juniors – en match av livsavgörande betydelse