Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/salah-keita-och-firmino-missar-returen-mot-barcelona/

Fotboll

Salah, Keita och Firmino missar returen mot Barcelona

Bild 1 av 2 Mohamed Salah drabbades av hjärnskakning när Liverpool besegrade Newcastle i lördags. Nu missar stjärnan mötet med Barcelona.
Foto: Lindsey Paranaby/AFP
Bild 2 av 2 Mohamed Salah.
Foto: Craig Doyle/TT

Trion Mohamed Salah, Naby Keita och Roberto Firmino missar tisdagskvällens retur i Champions League mot Barcelona på grund av skador. Därmed torde Liverpools möjlighet att kunna vända 0–3 från första mötet vara närmast obefintlig.

Rätta artikel

Salah drabbades av hjärnskakning när Liverpool besegrade Newcastle i lördags. Och managern Jürgen Klopp bekräftade under måndagen för Liverpool Echo att Salah inte kan medverka mot Barcelona. I bästa fall är han tillbaka till helgens ligaavslutning mot Wolverhampton.

Naby Keita, som startade på Camp Nou, men tvingades kliva av med en ljumskskada redan efter 24 minuter, är borta resten av säsongen.

Roberto Firmino hoppade in i slutskedet på Camp Nou. Men en efterhängsen lårskada har i praktiken hållit honom borta från spel senaste två veckorna. Och han är inte aktuell för spel i returen mot Barcelona.

Därmed grusas de förhoppningar Liverpoolfansen hade att laget skulle kunna upprepa fjolårets dramatik, och vända ett till synes hopplöst underläge. 

Då hade Barcelona trygga 4–1 med sig från det första kvartsfinalmötet med Roma.

Men ett tidigt ledningsmål i returen i Rom innebar att Roma såg möjligheten. När De Rossi sedan ökade på till 2–0 på straff i början av andra halvlek var Barcelona i brygga. Och åtta minuter före slutet gjorde Manolas 3–0. Roma nådde semifinal i kraft av Dzekos reduceringsmål på Camp Nou.

Liverpools livlina försvann i praktiken med Mohamed Salahs stolpträff i slutskedet på Camp Nou. Liverpool hade behövt ha med sig ett bortamål inför returen.

Nu är allt upplagt för Barcelona som ena part i Champions League-finalen den 1 juni. 

Läs mer: Messi sänkte Liverpool – Barcelona har ena benet i CL-final