Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/salah-utburen-pa-bar-i-liverpools-titeljakt/

Fotboll

Salah utburen på bår i Liverpools titeljakt

Mohamed Salah på båren. Foto: Lindsey Parnaby/AFP

Newcastle kvitterade och storstjärnan Mohamed Salah bars ut på bår.

Men efter stor dramatik lyckades Liverpool till slut ändå vinna med 3–2 och är ny serieledare i Premier League-fotbollen.

Nu är pressen åter på Manchester City inför lagets hängmatch mot Leicester på måndag.

Rätta artikel

Virgil van Dijk gav Liverpool ledningen. Newcastle kvitterade.

Mohamed Salah gav Liverpool ledningen på nytt. Newcastle kvitterade en andra gång.

Och när Salah, Liverpools stora stjärna, sedan bars ut på bår efter en rejäl smäll med 20 minuter kvar av matchen såg det rejält mörk ut för det titeljagande bortalaget.

Salah jagade en hög djupledspassning, men när han hoppade för att nå bollen kolliderade han med Newcastles målvakt Martin Dúbravka och blev liggande. Anfallsstjärnan togs om hand av läkarteamet innan han bars ut på bår, och byttes ut.

Men Liverpool vägrar ge Manchester City, som inför den näst sista omgången toppade tabellen med en poängs marginal, någon genväg till ligatiteln. Och paradoxalt nog var det framtvingade bytet i slutändan nyckeln till segern. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid gick Salahs ersättare Divock Origi upp i en höjdduell i straffområdet. Det är oklart om det var hans eller Newcastles Jamaal Lascelles huvud som till slut var sist på bollen, men mål blev det och 3–2-segern var ett faktum.

Därmed går Liverpool upp i serieledning, två poäng före Manchester City, med en match kvar att spela. Pressen är nu på City, som har två matcher kvar och möter Leicester på hemmaplan på måndag.