Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 05:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/schough-kritisk-mot-lonen-lamnar-goteborg/

Fotboll

Schough kritisk mot lönen – lämnar Göteborg

Lönen är orsaken till att Olivia Schough lämnar Göteborg.
Lönen är orsaken till att Olivia Schough lämnar Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Olivia Schough lämnar Göteborg efter att den damallsvenska klubben och landslagsstjärnan inte kommit överens ekonomiskt.

Rätta artikel

– Jag känner att jag har spelat på hög nivå ett bra tag och jag är inte girig. Det handlar inte om mycket pengar, men jag vill kunna leva på fotbollen och har inte lust att få sämre förutsättningar, säger Schough till Aftonbladet.

27-åringen säger till tidningen att klubben, som slutade tvåa i år, bara erbjöd en marginell höjning av lönen men att hyran för en ny lägenhet som klubben skulle hjälpa till med skulle göra helheten sämre.

– Det har varit så frustrerande eftersom jag ville vara kvar i Göteborg. Jag har trivts väldigt bra. Men jag kände till slut att det inte kommer att lösa sig, att situationen var ohållbar.

Göteborgs sportchef Lasse Svensson beklagar att de inte kom överens och säger till Aftonbladet att deras erbjudande ligger på den nivån som de har för landslagsspelare. För Schough väntar nu spel i en annan damallsvensk klubb, men hon vill inte avslöja vilken hon väljer.