Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/schough-osaker-pa-vm-plats-ny-forlust-infor-ogonen-pa-lofven/

Fotboll

Schough osäker på VM-plats – ny förlust inför ögonen på Löfven

Vittsjös Michelle de Jongh och Djurgårdens Olivia Schough i onsdagens damallsvenska möte. Foto: Erik Simander/TT

Det var den sista matchen före VM-trupputtagningen.

Då åkte Djurgårdens Olivia Schough och Hanna Folkesson, med i kampen om de sista platserna, på ännu en förlust.

Vittsjö vann med 3–1 på Stockholms stadion – inför ögonen på statsministern.

Rätta artikel

Full omgång av damallsvenskan innebar att en rad potentiella VM-spelare fick en sista chans att visa upp sig på onsdagskvällen.

I Djurgården jagade Olivia Schough och Hanna Folkesson självförtroende inför torsdagens VM-trupputtagning. 

Men det blev ännu en förlust för nyförvärven, när skrälltrean Vittsjö – med potentiella VM-backen Sandra Adolfsson i startelvan – vann med 3–1 efter två mål av mittfältaren Nellie Persson. 

– Jag tycker faktiskt att vi har gjort bra matcher, men det går inte vår väg, sade Schough, efter femte förlusten på sex matcher för Djurgården.

Hon konstaterar att hon inte är säker på en VM-plats. 

– Men samtidigt kan jag bara göra mitt. Och vi får hoppas att Peter (förbundskapten Gerhardsson) inte kollar för mycket på tabellen utan mer på min prestation. 

– Det är första gången jag är med om något sådant här. Jag har aldrig spelat i ett lag som har förlorat så här mycket inledningsvis. Men jag får försöka ta med mig något positivt från den erfarenheten. 

Förlusten kom inför ögonen på statsminister Stefan Löfven (S) – för dagen Vittsjö-supporter – som satt på läktaren ihop med tidigare utbildningsministern Gustav Fridolin (MP). 

– Gustav (uppvuxen i Vittsjö) och jag bestämde för länge sen att vi skulle gå på match tillsammans, sade Löfven till DN.

– Sen beundrar jag Vittsjö, som är ett så litet samhälle men ändå kan ha ett lag på så bra nivå. 

Statsminister Stefan Löfven (S) i sällskap med Gustav Fridolin (MP) på läktaren på Stadion. Foto: Lisa Edwinsson

Annars är det mästarlaget Piteå som gäller för statsministern. Samma Piteå som på onsdagen föll med 0-2 i tungviktsmötet borta mot serieledande Rosengård, i en match där landslagskaptenen Caroline Seger var tillbaka för hemmalaget efter skada men potentiella VM-backen Nathalie Björn blev kvar på bänken. 

Bland övriga VM-aktuella spelare gjorde Linköpingsstjärnan Stina Blackstenius mål borta mot Kristianstad (1–1) medan Göteborgs Elin Rubensson och kompani vann med 2–0 borta mot Växjö.  

– Nu ser vi fram emot VM, sade Löfven.

Sveriges chanser?

– Vi har bra chanser i VM. Det är stentufft – det är så många bra lag. Men vi har absolut en chans att vara med däruppe.

Läs mer: Tre frågetecken inför VM-trupputtagningen