Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Sebastian Larsson: Zlatan mest trolig i United

Foto: Claudio Bresciani/TT

Zlatan till Manchester United? Ja, det är i den klubben landslagskompisen Sebastian Larsson ser honom som mest trolig om det blir spel i Premier League nästa säsong.

–Han skulle passa i vilken liga som helst. Men intresset har skruvats upp rejält i England, inte minst efter matcherna mot Chelsea, sade Sebastian Larsson vid måndagens pressträff med landslaget.

– Och folk vet att han har ett utgående kontrakt, så det är klart är tidningarna där borta spekulerar hej vilt. Och så kommer det nog att vara tills vi vet vad som händer, säger Larsson som till vardags spelar Sunderland, just nu på nedflyttningsplats i Premier League.

– Han är en av de stora spelarna som håller på just nu. Och senaste åren har han väl snudd på gjort det bättre och bättre hela tiden. Han är en av de få som inte varit i Premier League, så det tror jag de skulle se som en väldigt intressant grej.

I vilken av de stora klubbarna tror du att han skulle passa bäst?

Foto: TT– Alla de stora klubbarna. Jag kan tänka mig att ganska många skulle vara rätt intresserade.

Men utifrån vad klubbarna saknar, som du upplever det, var skulle du placera honom?

– Den klubb jag känner skulle ha mest nytta, mest behov av att få in en så stor stjärna just nu, så skulle jag säga United. Det känns verkligen som att de skulle vara i ett stort behov av ett sådant namn, en sådan världsstjärna, som kulle kunna lyfta saker efter några tyngre år med deras mått mätt.

Foto i text: Fredrik Sandberg/TT