Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/seger-missar-ny-em-kvalmatch-for-stor-risk/

Fotboll

Seger missar ny EM-kvalmatch: ”För stor risk”

Caroline Seger missar Sveriges EM-kvalmatch mot Slovakien. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotbollslandslaget får klara sig utan sin lagkapten Caroline Seger även hemma mot Slovakien på tisdagen.

Landslagsledningen bedömer att risken för bakslag är för stor om hon skulle spela.

TT Text

Caroline Seger har kämpat för att komma tillbaka från vadskadan som har hållit henne borta från spel i tre veckor. Men 34-åringen är fortfarande inte tillräckligt bra för att spela tävlingsmatch, och hon missar därför tisdagens EM-kval mot Slovakien i Göteborg.

– Caroline har under veckan arbetat med sin rehabilitering med positivt resultat. Men vi bedömer att risken för bakslag är för stor om vi forcerar fram en möjlighet till spel under morgondagen. Caroline är därmed inte aktuell för matchen och får fortsätta fokusera på sin rehabilitering, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Rosengårds mittfältsstjärna fanns inte heller med när Sverige inledde EM-kvalsamlingen med en 5–0-seger borta mot Ungern i fredags och är bara ett i raden av avbräck för förbundskapten Peter Gerhardsson under den här landslagssamlingen.

Gerhardsson visar dock ingen större oro för att Seger missar även Slovakienmatchen.

– Det är för mig helt ointressant, för hon är inte med och spelar. Om andra funderar på Caroline Seger så får de göra det, säger han.

– Jag kan inte göra något åt det. Helt ärligt ägnar jag inte en tanke åt det. Jag får frågor om det och det kan jag förstå, men jag har inte tänkt på den situationen över huvud taget.

Sverige toppar grupp F med full pott efter två inledande segrar. Slovakien inledde med en knapp förlust mot Island (0–1) men slog i fredags Lettland med 2–1.