Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Seger skadad på träning

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Damlandslaget har fått skadeproblem inför OS-kvalgenrepet mot Skottland på tisdag.

Mittfältsstjärnan Caroline Seger tvingades bryta onsdagens träning och backen Amanda Ilestedt har lämnat truppen ryggskadad.

Det var redan i den första övningen under onsdagens träningspass som Seger fick en känning högt upp i vänstra låret. Landslagets spelmotor tog det säkra före det osäkra och avbröt träningen.

– Jag vet inte riktigt vad det är. Jag har haft många skador genom åren, men inte här, sade Frankrikeproffset efter att ha fått behandling av landslagets sjukgymnaster.

Seger sade att hon inte tror att det är något allvarligt, men är osäker på när hon kommer att kunna träna nästa gång under träningslägret i Göteborg. Det återstår visserligen en dryg månad kvar till OS-kvalet, men med tanke på att det här är sista möjligheten att spela samman laget inför turneringen kom skadan olämpligt.

– Jag känner mig inte stressad, men det här är viktiga dagar och det känns inte bra att få ett jättehack i träningen, sade Seger.

För backen Amanda Ilestedt blir det ingen träningslandskamp mot Skottland på tisdag. Rosengårdsspelaren fick en vridning i ryggen under tisdagens träning och skadan visade sig vara så allvarlig att hon tvingas lämna truppen.

– Det är en viktig vår och det finns ingen anledning att ta några risker. Vi vet inte riktigt hur illa det är och Amanda kommer att magnetröntgas, sade landslagläkaren Yelverton Tegner.

Förbundskapten Pia Sundhage har som ersättare kallat in Linköpings Jonna Andersson, som var med och tog EM-guld med F19-landslaget förra sommaren.

Matchen mot Skottland spelas inomhus i nybyggda Prioritet Serneke Arena och är genrep inför OS-kvalet i Holland 2-9 mars. Sverige möter Norge, Schweiz och Holland i en turnering där segraren tar Europas sista plats i sommarens OS-turnering i Rio de Janeiro.