Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/sent-mal-raddade-djurgarden-efter-blavittutvisning/

Fotboll

Sent mål räddade Djurgården efter Blåvittutvisning

Djurgårdens Mohamed Buya Turay jublar efter 2–1-vinsten. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Med ett mål i slutminuterna fixade Mohamed Buya Turay en 2–1-seger för Djurgården mot IFK Göteborg på Tele2 arena på måndagskvällen.

Men tränaren Thomas Lagerlöf sågar spelet.

– Nästan rakt igenom en dålig Djurgårdsprestation, säger han.

Rätta artikel

IFK Göteborg kvitterade trots en man utvisad – men Djurgården kom igen.

Det var i den 88:e minuten som Buya Turay satte det tunga målet, framspelad av Jonathan Ring, som låg bakom båda hemmalagets mål.

– Det är det jag är här för, säger sierraleoniern, som är i delad ledning i skytteligan med sina tre mål i säsongsinledningen.

Thomas Lagerlöf, som delar på tränaruppdraget med Kim Bergstrand, menade att Dif ska vara tacksamma för de tre poängen.

– I dag sitter jag här och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Allt det som var bra i förra matchen är i stort sett borta. Vi spelar långsamt och stillastående och med noll variation. Den här poängen tar vi hem med individuella prestationer, säger han.

Djurgården leder nu allsvenskan med sina sju poäng på tre omgångar. IFK Göteborg har tre.

– Jag håller med om att vi gör en riktigt dålig match i dag. Det är någonting vi måste prata igenom så att vi gör det bättre nästa gång. Men det är jäkligt starkt av oss att kunna vinna ändå, säger Jonathan Ring om tränarens självkritik.

Men Blåvittränaren Poya Asbaghi var tvärt emot sin Djurgårdskollega mer nöjd med spelet än när laget slog Elfsborg med 3–0 senast.

– Jag har svårt att komma ihåg ett Göteborg som stör Djurgården som vi gör i dag. Jag tycker på många sätt att vi spelade bättre i dag än när vi slog Elfsborg, säger han.

– Hur nere man än är och besviken över resultatet så vet jag att man kommer ändå att vakna upp i morgon och vara nöjd över killarnas insats, säger han.

IFK Göteborg var det bättre laget i första halvlek, och hade också en jättechans att ta ledningen med minuter kvar till paus. 17-årige talangen Benjamin Nygren sköt i stolpen.

Men det var Djurgården som tog ledningen. Målet kom fem minuter efter paus när Fredrik Ulvestad nickade in 1–0 efter ett inlägg av Jonathan Ring.

Tungt för Göteborg, vars klack kort efteråt ropade på straff när Nygren precis framför dem föll, efter kontakt med Erik Berg.

Det skulle bli tyngre.

I den 67:e minuten visade domaren för andra gången på bara tolv minuter det gula kortet för Giorgi Kharaishvili, och han visades ut efter att ha glidit in i Elliot Käck. Göteborg fick spela resten av matchen med en man mindre.

Men trots numerärt underläge låg Blåvitt på, och lagets 17-åring, Nygren, styrde in kvitteringen. 

Läs mer: Målvaktstavla fällde Hammarby