Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Sent mål tog Häcken vidare

Häckens Alexander Jeremejeff avgjorde med 30 sekunder kvar.
Häckens Alexander Jeremejeff avgjorde med 30 sekunder kvar. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Mållöst och 30 sekunder kvar till förlängning.

Då stack Alexander Jeremejeff fram foten och styrde in bollen som tog Häcken till semifinal i Svenska cupen.

– Vi kunde ha gjort mål mycket tidigare, men just nu känns det väldigt skönt att vi är vidare, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Halmstad, som i år får ta nya tag i superettan, var ytterst nära att tvinga fram en förlängning.

– Snöpligt, hade vi gått in i en förlängning kunde allt ha hänt, som man säger. Annars kan man inte säga annat än att det var en rättvis seger för Häcken, säger Halmstads tränare Janne Jönsson till SVT.

Gerhardsson var inte nöjd med effektiviteten – och är heller inte belåten med cupens upplägg. Han vet inte om semifinalen spelas lördag eller söndag nästa helg.

– Vi har frågat men inte fått svar. Man måste kunna bestämma en dag, så att vi kan planera träningar, resa och bokningar, säger Gerhardsson.

På söndagen avgörs kvartsfinalerna Malmö FF–IFK Norrköping och Kalmar FF–Helsingborg medan AIK och Hammarby gör upp på Friends på tisdag.

Malmö FF är piskat att nå finalen den 5 maj för att nå Europa League-kvalet i sommar.

”Vi vet vad som står på spel nu och förlorar vi är vi utslagna, men det är inte de tankarna vi kommer gå ut med i matchen. Vi ska ut och spela vårt eget spel och gör vi det med ett högt tempo så vet vi att vi kommer få chanser och förhoppningsvis också några mål”, säger högerbacken Anton Tinnerholm till klubbens hemsida.

Samtidigt vill IFK Norrköping – svenska mästare och supercupvinnare i höstas – ta klubbens tredje raka titel på ett drygt halvår.

– Vi vill vinna cupen också. Malmö FF är en tuff lottning, men när jag såg lottningen tänkte jag att det inte spelar någon roll vem man möter, säger Norrköpings isländske mittfältare Arnor Ingvi Traustason till TT.

Han är inte riktigt nöjd med insatserna hittills i cupen.

– Vi måste lägga 2015 bakom oss. Nu är det ett nytt år. Vi hade ett jättebra passningsspel, vi var aggressiva och löpvilliga och kämpade för varandra. Det måste vi visa igen, vi måste upp ett snäpp, säger han.

Inför resan till Kalmar säger Helsingborgs manager Henrik Larsson till klubbens hemsida:

”Jag är väldigt nöjd med gruppspelet. En förutsättning för att ta sig vidare var att ta fler poäng än motståndarna och det lyckades vi med. Stundtals spelade vi bra också.”