Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Sepp Blatters dator beslagtagen

Datorutrustning från Internationella fotbollsförbundet Fifas högkvarter i Zürich beslagtogs på onsdagen, uppger en talesperson för den federala schweiziska åklagarmyndigheten för Sky News.

I beslaget ingick datorer från avgående ordföranden Sepp Blatters kontor.

Utredarna kopierade över data från både Blatters och generalsekreteraren Jerome Valckes datorer. Om utredarna sedan tog med sig själva datorerna, eller om de lämnades kvar på Fifas högkvarter, är oklart.

– Jag kan bekräfta att Fifa i dag lämnade över data till OAG (Schweiz federala åklagarmyndighet), säger en talesperson för OAG till Sky News.

Beslaget var en del OAG:s utredning av processen där Ryssland och Qatar valdes till värdar för fotbolls-VM 2018 respektive 2022.

I den utredning som samtidigt genomförs av den amerikanska federala polisen, FBI, har hittills 14 personer åtalats, varav sju är högt uppsatta Fifa-medlemmar.

Varken Sepp Blatter, som meddelat att han kommer att avgå som ordförande, eller Jerome Valcke har hittills anklagats för något brott. Valcke har dock pekats ut som misstänkt för överföringar på tio miljoner dollar till konton som knutits till muthärvan.

Tidigare på onsdagen meddelade Fifa att ansökningsprocessen för fotbolls-VM 2026 skjuts upp på grund av mutskandalen.