Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Skrällen uteblev för Brommapojkarna

Brommapojkarnas Erik Figueroa deppar.
Brommapojkarnas Erik Figueroa deppar. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Skrällresan är över för Brommapojkarna i Svenska cupen.

Det blev förlust i semifinalen borta mot IFK Norrköping med 0–4 (0–2) inför 2 895 på Östgötaporten.

– Det är tråkigt så klart, men det var inget snack om saken, säger BP-tränaren Olof Mellberg till Tv12.

Brommapojkarna har imponerat i svenska cupen under försäsongen.

I gruppspelet slog nykomlingen i superettan bland annat ut Djurgården och vann kvartsfinalen borta mot Elfsborg med 2–1.

Men borta mot fjolårstrean i allsvenskan, IFK Norrköping, tog framfarten stopp.

Visserligen var BP bra med från start med ett markant bollinnehav inledningsvis, men det var hemmalaget IFK Norrköping som tog ledningen med 1–0 i den 20:e minuten. Mittbacken Jon Gudni Fjoluson blev kvar efter ett längre anfall och slog in en andraboll efter slarv av BP-försvaret.

Nio minuter senare kom 2–0 där Kalle Holmberg drog till på ännu en andraboll inne i straffområdet efter en nickskarv av Sebastian Andersson.

Matchen kändes avgjord redan i det läget.

– Jag tycker att vi började bra i tio minuter ungefär. Sedan hade vi det jobbigt och det var synd att vi släppte in målen i den perioden också. Då var vi tvungna att lyfta positionerna lite grann, framför allt i andra halvlek, och då öppnade vi upp oss och kunde inte spela det försvarsspel som vi vill spela och blottade oss lite väl mycket och släppte in ytterligare två bollar, säger Olof Mellberg till Tv12.

Läs mer: Mellberg ska få bort tjafset i BP

Målen som BP-tränaren syftar på var ett elegant distansskott av Niclas Eliasson fram till 3–0 i den 63:e spelminuten samt Kalle Holmbergs andra mål tre minuter senare.

– Det var en bra match från vår sida. Och bollarna trillar in nu med, så det är bara att fortsätta, säger Holmberg till Tv12.

Sammanlagt har den tidigare Örebroforwarden nu gjort tio mål för IFK Norrköping i den här upplagen av Svenska cupen.

– Jag har tränat på bra och får mycket förtroende. När bollarna väl börjar trilla in så får man fortsätta spela. Jag har jobbat hårt för det här, fortsätter Holmberg till Tv12.

Semifinalen var Brommapojkarnas tredje genom tiderna i Svenska cupen. Även de tidigare gångerna slutade det med förluster. 1991 med 0–3 mot Öster samt 1996 när Malmö FF vann med 3–1.

IFK Norrköping har vunnit svenska cupen sex gånger genom åren, senast 1994. Nu väntar ytterligare en final mot Östersund 13 april. Vilket lag som får hemmaplan lottas under måndagen.