Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Smygfilmad VM-träning upprör Sverige

Sveriges träning var öppen i en kvart på onsdagen. Sedan stängde landslaget men träningen ska enligt Aftonbladet ha filmats.
Sveriges träning var öppen i en kvart på onsdagen. Sedan stängde landslaget men träningen ska enligt Aftonbladet ha filmats. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bilder från dagens stängda svenska VM-träning har läckt ut i sociala medier, rapporterar Aftonbladet.

– Det är klart att när det är stängt så hoppas man att folk accepterar det och respekterar det, säger anfallaren Marcus Berg till TT.

Trots att 50 ryska vakter fanns utplacerade på den svenska VM-basen i Gelendzjik så dök det upp filmat material från träningen på sociala medier bara minuter efter träningen.

– Om det filmats mycket eller lite har jag ingen aning om, säger landslagschefen Lars Richt till TT.

Varifrån filmades det?

– Det såg ut som att det var uppifrån.

Hur går ni vidare med det?

– Jag vet inte om vi går vidare alls, säger Richt, som ber om tid att få hantera nyheten.

Nyheten om filmen kom som en nyhet för Lars Richt efter träningen. Likaså för anfallaren Marcus Berg.

– Just i dag gjorde vi väl inget taktiskt men det är klart att när det är stängt så hoppas man att folk accepterar det och respekterar det, säger Berg och fortsätter:

– Jag tror ni (journalister) vill det bästa för oss, att vi ska gå långt. Men sedan vet man inte vem det är som lägger ut det, och folk försöker väl hitta grejer. Det är ett stort tryck och medier vill vara först med grejer.

– Förhoppningsvis kan folk respektera att vi behöver lite privacy så vi kan överraska motståndet lite.

Landslaget konstaterade tidigt att träningsanläggningen, nära Gelendzjiks flygplats, inte kunde göras helt insynsfri. För den som vill spionera på de stängda svenska träningarna bjuds det goda möjligheter.

Läs mer: Fem dagar till VM-premiären – nu stänger VM-truppen till

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.