Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/sorokin-ersatter-mutko-i-fifa/

SPORT

Sorokin ersätter Mutko i Fifa

Rysslands biträdande premiärminister Vitalij Mutko stoppades från omval i Internationella fotbollsförbundets exekutiva kommitté. Nu är det klart att Mutko ersätts av landsmannen Alexej Sorokin.

Sorokin, som är ordförande för organisationskommittén för VM i Ryssland 2018, valdes vid Europeiska fotbollsförbundets kongress i Geneve.

I mars blev det känt att Mutko inte tilläts kandidera till en ny period i Fifas högsta beslutande organ. Fifa ansåg att fotbollsuppdraget innebär en intressekonflikt med hans arbete för den ryska regeringen. Mutko var tidigare idrottsminister i Ryssland och anklagas för att ha känt till den omfattade dopningsskandalen i landet.

Ämnen i artikeln

Fifa
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt