Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Spanien tar krafttag mot extrema supportergrupper

Människor passerar den plats där en supporter dödades i bråk mellan Atlético Madrid och Deportivo Coruna-fans i samband med söndagens match.
Människor passerar den plats där en supporter dödades i bråk mellan Atlético Madrid och Deportivo Coruna-fans i samband med söndagens match. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Böter, poängavdrag eller till och med nedflyttning. Javier Tebas, president för Spaniens professionella fotbollsliga, hotar nu med hårda tag mot de klubbar som inte tar itu med sina mest extrema supportergrupper.

– Vi kommer att sammanställa en lista över alla extrema supportergrupperingar. Klubbar som samarbetar direkt eller indirekt med dessa grupper kommer att bli bestraffade, sade Javier Tebas till radiostationen COPE på torsdagen.

Spaniens regering, fotbollsorganisationer och klubbar agerar efter förra helgens bråk där en supporter dödades i ett tumult inför matchen mellan Atlético Madrid och Deportivo La Coruña.

Storklubbarna Barcelona, Espanyol och Real Madrid finns bland de klubbar som sedan tidigare bannlyst de extrema grupperingarna från sina arenor.