Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Spelare puttade bollkalle över reklamskyltarna

Den skadade bollkallen bakom reklamskyltarna.
Den skadade bollkallen bakom reklamskyltarna. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Mitt under Champions League-åttondelen i Rom puttade Sjachtar Donetsks Facundo Ferreyra en av Romas bollkallar så att han föll över reklamskyltarna. 16-åringen fick gå hem med en ispåse på sin skadade hand. 

Romas spelare reagerade kraftigt i andra halvlek när de såg att motståndarspelaren hade gett sig på bollkallen, som plötsligt försvann bakom reklamskyltarna på långsidan. Det blev riktigt irriterat mellan lagen men Ferreyra, som puttade till killen när han skulle göra ett inkast, kom undan med ett gult kort.

Roma hade vid det laget gjort 1–0 vilket innebar avancemang till kvartsfinalen. Ett resultat som de lyckades försvara.

Den drabbade, Matteo Cancellieri, spelare i Romas under-16-lag som klubblegendaren Bruno Conti leder, är förlåtande när han skriver på Instagram om händelsen.

”Tack till alla som har oroat sig. Allt är bra, som tur är. Det var bara ett okontrollerat vredesutbrott från spelaren. Han är mänsklig han också”, skriver han enligt Gazzetta dello Sport.

Enligt italienska medier skadade 16-åringen handen, och behandlades av Romas medicinska personal. Ferreyra ska också ha skickat med en ursäkt till bollkallen via Romas målvakt Alisson efter matchen.

Bollkallen har att brås på när det gäller att reta upp europeiska motståndare. I boken ”Francesco Totti, dai pollici al cuore”, beskrivs hur Romas stora ikon Francesco Totti som 14-årig bollkalle under semifinalen i Uefacupen som Roma spelade mot Bröndby 1991, drev målvakten Peter Schmeichel till vansinne genom att inte ge honom bollarna. Istället lade han dem vid reklamskyltarna när Roma ledde matchen. Roma vann och slog ut danskarna.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.