Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Stjärnan skadad i Rosengårds seger

Iva Landeka skadades.
Iva Landeka skadades. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård stångas vidare i guldstriden efter seger med 2–0 hemma mot Djurgården.

Men resultatet kom med ett pris. Stjärnan Iva Landeka klev av skadad – samtidigt som hennes ersättare Lisa-Marie Utland blev målskytt.

Den som följer guldstriden i damallsvenskan vet att det är jämnt i toppen och att det är flera lag som gör upp om SM-guldet. Lagen som främst är inblandade är Göteborg, Piteå och Rosengård. 

För Rosengårds del var det nödvändigt att vinna mot Djurgården för att hålla jämna steg med konkurrenterna.

Därför var det passande att Lisa-Marie Utland gav Rosengård ledningen (efter en bjudning av Djurgårdsförsvaret) – nästan exakt samtidigt som Elin Rubensson gjorde det samma för Göteborg mot Linköping på en annan arena i damallsvenskan.

Utlands mål bäddade för hemmaseger på Malmö IP, i en match som annars präglades av fysiskt spel och många hårda dueller. Norskan byttes in redan efter 26 minuters spel då anfallsstjärnan Iva Landeka drog på sig en skada och fick bäras av planen på bår.

FC Rosengård ska återkomma med information om Landekas skada, men det råder inga tvivel om att det kan stå klubben dyrt att gå in i en avgörande höst utan en av sina bästa målskyttar den här säsongen.

Men mot Djurgården tog sig Rosengård samman och segern var aldrig riktig hotad. Det var bara målen som saknades – till en början.

Fiona Browns fullträff i början av andra halvlek dömdes bort för offside. I stället klev lagkaptenen Caroline Seger fram och tog vara på en försvarsmiss hos bortalaget då hon skruvade in 2–0 på ett friläge.

Med tre nya poäng håller Rosengård motståndarna på stången i toppen av tabellen. Även Göteborg vann sin match (4–2) i samma omgång, vilket innebär att Piteå har press på sig att besegra Hammarby på söndagen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.