Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 06:52 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/stjarntranarna-vill-andra-bortamalsregeln/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Stjärntränarna vill ändra bortamålsregeln

Roma firar efter att ha gått vidare på fler gjorda bortamål mot Barcelona i Champions League-kvartsfinalen 2018.
Roma firar efter att ha gått vidare på fler gjorda bortamål mot Barcelona i Champions League-kvartsfinalen 2018. Foto: Gregorio Borgia/AP

Bortamålsregeln i Uefas turneringar borde tas bort. I alla fall enligt de europeiska topptränarna.

Uefa ska nu se över regeln.

Flera av de största fotbollstränarna i Europa vill förändra bortamålsregeln. Något de kom överens om vid ett årligt möte i schweiziska Nyon, där bland annat Massimiliano Allegri (Juventus), José Mourinho (Manchester United) och Julen Lopetegui (Real Madrid) deltog.

Regeln har funnits sedan 1965 och används bland annat i Champions League. Den går ut på att det lag som har gjort flest bortamål vid oavgjort resultat efter två matcher, går vidare till nästa omgång.

– Tränarna tycker inte att det är lika svårt att göra mål på bortaplan som förr i tiden. Därför tycker de att regeln ska ses över och det är det vi kommer att göra, säger Uefas vice generalsekretare Giorgio Marchetti.

– De anser att situationen i fotbollen har förändrats, och att vikten av bortamål inte är samma som för många år sedan då regeln introducerades, säger Marchetti.

Transferfönstret var en annan punkt som diskuterades. Enligt Marchetti vill tränarna att fler ska följa England och Italiens exempel, och stänga fönstret innan ligan drar i gång.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.