Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Storspelande målvakt räddade kvar IK Frej

Frejspelarna jublar efter 0-0 mot Akropolis, som betyder spel i superettan nästa säsong för Frej.
Frejspelarna jublar efter 0-0 mot Akropolis, som betyder spel i superettan nästa säsong för Frej. Other: Andreas Sandström/Bildbyrån

Inför lördagens möte på Vikingavallen i Täby hade IK Frej och Akropolis med sig en poäng var efter den tuffa 1 – 1 matchen i Spånga och det blev en lika tuff match i det andra mötet. Ett benbrott och två röda kort senare visade det sig att det ibland är målvakten som gör skillnad.

Precis som i det förra mötet är det två spelsugna lag som kliver in på planen. Första halvlek inleds med en hög press från Frej och Akropolis har stundtals svårt att hänga med.

I elfte minuten straffar sig den höga pressen då Frejs Richard Spong kolliderar med Alagie Sosseh och blir liggande på gräset. Han bärs senare ut med vad som tros vara ett benbrott.

Spongs skada påverkar Frejs spel och Akropolis kommer mer och mer in i matchen och Frej tappar sina markeringar.

Mot slutet av andra halvlek bjuder båda lag på målchanser. Frejspelarna blir tydligt frustrerade över att skotten inte hittar in i nätet och Akropolis får ingenting förbi Atanackovic i Frejmålet.

Efter pausvilan tog Akropolis över kommandot i matchen, Frej fick stora problem att hänga med i lagets offensiv och målvakt Atanackovic får en jobbig start på den avdra halvleken.

Läs mer: Kvalet till Superettan

Matchen fortsätter i ett högt tempo och många kollisioner ger många varningar i för båda lagen. Frej tycks inte kunna vända på spelet och blir aldrig riktigt farliga i sina anfall.

I 65:e minuten får nyligen inbytta Joseph Ceesay se sitt andra gula kort och Frej får det allt tuffare. Några minuter senare får Akropolis ett mål bortdömt då Dida Rashidi går ner efter tumult i straffområdet.

Frej hittar återigen sin offensiv och lyckas pressa tillbaka Akropolis under de sista minuterna och Adrian Pettersson får se sitt andra gula då hans skottförsök resulterar i en spark på Frejs Adam Gradén.

Matchens avslutning var på många sett lik inledningen, med lika många spelare på plan slet lagen in i det sista och det skulle visa sig att vinsten skulle hänga på en målvakt. Marko Atanackovic lyckades trots hård press hålla Frejs nolla och därmed säkra fortsatt spel i Superettan.

Efter matchen summerar Roberth Björknesjö Frejs höst med ett leende.

– Vi har haft en fantastisk höst, vi var uträknade i somras men grabbarna har kämpat hårt, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi är bättre, vi vinner och det är viktigast. Sen är det synd att inte det finns två platser här, jag tycker att båda lagen förtjänar att gå upp.

För Akropolis betyder dagens 0 – 0 möte fortsatt spel i division 1 och tränare Konstantinos Panagopoulos tycker inte att det känns rättvist.

– Både förra matchen och i dag visade vi att vi var det bättre laget, det finns ingen rättvisa i resultatet och det gör oss ledsna. Vi är det mest offensiva laget i Sverige och alla som var här kunde se att vi skapade de flesta chanserna.

Att inte få gå upp till Superettan trots att man inte förlorade någon av kvalmatcherna är tungt.

– Vi stannar kvar här efter att ha spelat lika två matcher, jag vet inte hur jag ska förklara det för spelarna, det är jobbigt.

Även Örgryte klarade sig kvar då Hakeem Araba blev stor matchhjälte när laget vann sin kvalmatch mot Mjällby. Arabas mål i förlängning innebar att Öis hänger kvar i den nästa högsta divisionen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.