Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 16:42 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/strandbergs-stryptag-anmalt-av-en-privatperson/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Strandbergs stryptag anmält av en privatperson

Foto: Bobbo Lauhage/Kamerapress

Domaren Per Melin såg ingenting, inte hans assisterande kollegor heller. Och Svenska fotbollförbundets matchdelegat gjorde inte någon anteckning i protokollet.

Men nu anmäls Carlos Strandbergs stryptag på Daniel Sundgren till förbundets disciplinnämnd av en privatperson.

Anmälan kan betyda slutet för Strandberg i AIK-tröjan. På torsdag, eller möjligen fredag, kommer disciplinnämnden behandla anmälan, och mycket talar för att Strandberg blir avstängd och därmed bland annat missar lördagens hemmamatch mot Örebro som också är sista matchen innan EM-uppehållet.

Carlos Strandberg, som AIK lånat från CSKA Moskva till och med den 18 juli, ska senast under onsdagen komma in med ett yttrande. Bedöms Strandbergs strupgrepp som ett grovt övergrepp, det såg onekligen så ut, kan han missa matchen mot Örebro, Kalmar borta den 10 juli och toppmötet med Malmö FF på Friends den 17 juli.

Göran Nilsson är veteran i disciplinnämnden. Han är inte förvånad att det kommer in en anmälan från en privatperson.

– Det är jag inte, det blev ju mer eller mindre allmängods för alla som tittade på matchen. Det jag kan fundera över, utan att kritisera någon, är varför inte domarna tog tag i det. De hade kanske hunnit lämna plan innan det skedde. Hade vi fått händelsen i en domarrapport så hade det varit ett ärende, självklart.

Ett ärende där en allsvensk spelare tar ett kraftigt grepp om strupen på en medspelare är något Nilsson aldrig tidigare varit med om.

– Det har väl hänt då och då om vi pratar på en lägre nivå.

Varför Strandberg agerade som han gjorde är oklart. Tränaren Rikard Norling menade att spelarna var ”oense om man skulle göra si eller så i slutet av matchen”.

AIK har på eget bevåg stängt av Carlos Strandberg i en match.

Även Svenska fotbollförbundet har anmält Strandberg. Beskedet om denna andra anmälan gjordes på förbundetsn hemsida under tisdagseftermiddagen. ”Anmälaren görs då domaren inte sett händelsen under match.”

Fotnot: För att en anmälan ska behandlas krävs att privatpersonen ska vara berörd av händelsen och dessutom medlem i en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet. Och det är anmälaren.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.