Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 17:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/sundgren-arbetsbefriad-i-aik-sorgligt/

Fotboll

Sundgren stängs av från AIK: ”Sorgligt”

Daniel Sundgren arbetsbefrias en vecka i förtid. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Daniel Sundgren lämnar nästa vecka officiellt AIK för sin nya klubb i Grekland, Aris. Men redan nu meddelar AIK att Sundgren arbetsbefrias en vecka i förtid.

TT Text
DN Text

”Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt”, säger sportchefen Björn Wesström i ett uttalande till klubbens webbplats. 

Bakgrunden är enligt AIK en rad händelser, men i synnerhet att Sundgren sjukanmälde sig inför veckans Champions League-kval mot Ararat-Armenia. Detta för att Sundgren vill kunna spela Europaspel med sin nya klubb Aris, något han enligt Uefas regler inte hade kunnat om han hade deltagit i Europaspel för AIK.

Till Expressen ger Sundgren en annan bild av situationen kring sjukanmälan. 

– Inget mer än att jag var sjuk. Jag hade dålig mage den dagen och det kunde berott på hur många saker som helst. Dels att jag varit sjukt stressad och för det andra så var jag inte där mentalt. Att inte vara där mentalt på sitt jobb, det är det värsta som finns. Allt kändes så bra för mig med att tacka av fansen i Kalmar, det är synd att ett missförstånd gjort att det blivit på det här sättet, säger Sundgren.

Försvararen menar också att han alltid varit ärlig och lojal mot AIK. 

– Om AIK resonerar på det sättet så har det blivit ett missförstånd från deras sida. Jag har alltid varit den mest lojala spelaren i AIK, jag tror inte det finns någon lojalare. Jag har alltid krigat på varje match och träning och jag har aldrig skapat bråk. Jag har alltid ställt upp för AIK utåt sett också. Jag har försökt ställa upp för klubben på alla möjliga sätt. Alla fans vet att jag är som dem, bara att jag haft turen att vara bra på fotboll. Det sista jag är är att vara illojal, säger Daniel Sundgren. 

Daniel Sundgren är fostrad i AIK, men värvades av Degerfors 2012. 2016 var backen tillbaka i AIK och var bland annat med och vann SM-guld med klubben 2018.

AIK förlorade kvalmatchen mot Ararat-Armenia med 1–2 och måste vinna returmötet hemma på Friends arena nästa vecka för att gå vidare till den andra kvalomgången i Champions League.