Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/sydkorea-och-saudiarabien-klara-for-fotbolls-vm/

SPORT

Sydkorea och Saudiarabien klara för fotbolls-VM

Sydkorea har för vana att kvalificera sig för fotbolls-VM och nästa års mästerskap i Ryssland blir inget undantag. Efter 0–0 borta mot Uzbekistan i Tasjkent är de sydkoreanska herrarna klara för sitt nionde raka VM-slutspel, en svit som inleddes 1986.

TT Text

Uzbekistan hade nått VM vid seger, men blev nu inte bättre än fyra i gruppen och är utslaget. Trean Syrien, som spelade sin senaste hemmamatch i Malaysia på grund av kriget i landet, får i stället spela playoff efter att ha räddat 2–2 borta mot redan VM-klara Iran i slutminuten.

Motståndare i playoff blir Australien, vars 2–1 hemma mot Thailand inte räckte för att säkra en VM-plats. Det såg nämligen Saudiarabien till genom att senare på dagen besegra Japan med 1–0, efter mål av Fahad al-Muwallad. Det blir första gången sedan 2006 som Saudiarabien spelar VM.

Vinnaren i mötet Syrien–Australien får senare göra upp med fyran från kvalet i Nord- och Centralamerika (Concacaf) om en VM-biljett.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt