Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Terrordådet försenar AIK-utredning

AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos har utsatts för ett mutförsök.
AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos har utsatts för ett mutförsök. Foto: Maja Eriksson

Polisutredningen kring det misstänkta matchfixningsförsöket i samband med stormatchen mellan IFK Göteborg och AIK försenas ytterligare. Inte förrän till sommaren väntas åklagare fatta beslut om eventuellt åtal.

Det var i maj i fjol som den allsvenska stormatchen stoppades sedan AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos rapporterat att han utsatts för ett mutförsök. 

En tidigare lagkamrat till AIK-spelaren och ytterligare en före detta elitspelare har delgivits misstanke om brott, men tio månader efter händelsen pågår brottsutredningen fortfarande. 

Den har blivit ytterligare försenad beroende på att den åklagare som hade hand om fallet blivit utlånad till målet kring terrordådet på Drottninggatan.

– Just nu har vi en vakans när det gäller matchfixningsfallen och det kan dröja till sommaren innan vi är klara med den här utredningen, säger Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption, den åklagare som nu väntas ta över målet.

En annan orsak till att utredningen fördröjts är att den breddats och nu även innehåller misstankar om ekonomisk brottslighet. Vid husrannsakningar hos de misstänkta har polisen gjort beslag.

– Men eftersom det inte finns några häktade i fallet har analysen av materialet inte högsta prioritet utan hamnar längre bak i kön, säger kommissarie Fredrik Gårdare, som leder utredningen.

Samtidigt som Gårdare medger att det är frustrerande att utredningen drar ut på tiden anser han det viktigt att försöka utreda alla brott som kan tänkas vara begångna.

De båda misstänkta före detta elitspelarna nekar till brott. 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.