Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Terrys sista säsong i Chelsea

John Terry.
John Terry. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

John Terry, 35, gör sin sista säsong med Chelsea.

Klubben förlänger inte kontraktet med mittbacken som varit Stamford Bridge trogen i hela sin karriär.

– Jag kommer inte att spela för någon annan klubb i Premier League, säger han

Terry, 35, gick själv ut med nyheten efter Chelseas FA-cupseger (5—1) bort mot MK Dons. Då hade i en vecka vetat att han är inne på sina sista månader för klubben han vunnit allt med.

– Det var före matchen mot Arsenal det kom att det (kontraktet) inte skulle förlängas. Det var inget som hände nu. Det tog mig några dagar att komma över det, säger Terry.

– Jag behövde veta hur det skulle bli, precis som jag alltid gör i januari. Ibland tar det några månader att få det gjort, men den här gången var det tyvärr ett nej.

Lagkaptenen och mittbacken har varit en självklar del i Chelseas framgångar sedan ryssen Roman Abramovitj köpte klubben. Han har vunnit Premier League fyra gånger, FA-cupen fem gånger, tre ligacuptitlar, Champions League och Europa League med klubben.

Terry kommer inte att sluta spela utan överväger en karriär utomlands. En god gissning är att han kommer att följa förre lagkompisen Frank Lampard till den amerikanska MLS-fotbollen. Han lär säkerligen få erbjudanden.

Innan dess tänker han göra som han alltid gjort, ge allt för Chelsea.

– Jag vill sluta på topp. Jag visste inför matchen mot Arsenal att mitt sätt att prestera inte kommer att förändras, sättet jag tränar på, vad jag ger till klubben.

Terry har spelat närmare 700 matcher för Chelsea, den enda klubb ha representerat förutom en kortare utlåning till Nottingham Forest. Han debuterade i ligacupen mot Aston Villa i oktober 1998. Han har också spelat 78 landskamper för England.