Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-19 10:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tidigare-fotbollsspelare-atalas-for-tva-valdtakter/

Fotboll

Tidigare fotbollsspelare åtalas för två våldtäkter

En tidigare allsvensk fotbollsspelare åtalades på torsdagen för två våldtäkter mot en kvinna i hans hem i oktober.

Mannen nekar till alla brottsanklagelser.

Rätta artikel

Spelaren, som vann flera SM-guld under sin aktiva karriär, häktades för två månader sedan på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt efter en middag i sitt hem. 

Under häktningsförhandlingen berättade han att kvinnan, som efter middagen sov över i mannen och hans frus hem, reagerat positivt på det som skedde i kvinnans sovrum. Enligt polisanmälan skedde dock handlingarna utan kvinnans samtycke.

Enligt åtalet ska den tidigare fotbollsspelaren med kraft dragit av kvinnan hennes byxor och betvingat henne med sin kroppstyngd och därefter genomfört sexuella handlingar jämförbara med ett samlag, skriver Aftonbladet.

Expressen skriver att det i båda fallen av våldtäkt även finns ett andra yrkande om ”oaktsam våldtäkt”, som är den nya rubricering som infördes tidigare i år då samtyckeslagen trädde i kraft.

Förutom kvinnans berättelse finns en 42 minuter lång ljudfil i åklagarens bevisning, samt chattloggar och mobiltrafik, dels mellan de inblandade men också mellan kvinnan och hennes mamma och vänner. Kvinnans närstående är också kallade att vittna under rättegången, för att berätta om hur kvinnan reagerat på händelserna i mannens hem.

– Vi förväntar oss en fällande dom. Bevisläget är bra, säger kvinnans målsägandebiträde till Expressen.

Rättegången inleds nästa vecka. Mannen nekar till brott.