Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tio-doda-i-brand-pa-flamengos-traningsanlaggning/

Fotboll

Tio döda i brand på Flamengos träningsanläggning

00:44. Tio brasilianska ungdomsspelare tillhörande fotbollsklubben Flamengo har omkommit sedan träningsanläggningen utanför Rio de Janeiro började brinna.

Tio personer är döda efter att en stor brand drabbat den brasilianska fotbollsklubben Flamengos träningsanläggning utanför Rio de Janeiro, säger brasiliansk brandkår.

Branden skedde i en lokal där ungdomsspelare mellan 14 och 16 år sov.

Malena Johansson
Rätta artikel

Douglas Henaut, chef för brandkåren, bekräftar i en intervju med TV Globo att platsen där det brunnit är en lokal där ungdomsspelare sover över.

Hur gamla de döda är har inte tillkännagetts, men tre personer som är skadade är 14, 15 och 16 år gamla, säger en brandman enligt AP. Läget för en av dem är kritiskt.

En brandbil framför Flamengos träningsanläggning. Foto: Ricardo Moraes/Reuters

G1 har talat med en 16-årig spelare i ungdomssektionen, João Pedro da Cruz, som valde att åka hem istället för att sova på anläggningen eftersom det inte var någon träning på fredagen.

– De flesta stannade där, mina vänner stannade där. Jag vaknade i dag till den här hemska nyheten, säger han.

Ninho do Urubu är en nybyggd träningsanläggning för klubben och dess ungdomssektion väster om Rio, men det ska vara i en gammal del av området som det brunnit tidigt på fredagsmorgonen. Branden beskrivs som mycket allvarlig. Orsaken till att det började brinna är okänd.

https://twitter.com/g1/status/1093802105977139200

”Flamengo är i sorg”, skriver klubben.

– Vi är bedrövade. Det här är den värsta tragedin som drabbat klubben under dess 123 år, sade presidenten Rodolfo Landim när han talade inför släktingar, fans och grannar som samlats utanför träningsanläggningen, enligt AP.

 

https://twitter.com/Flamengo/status/1093835637512421377

Vinícius Júnior, 18-årig spelare i Real Madrid som har uppfostrats i Flamengo, skriver: ”bara att tänka tillbaka på dagarna och nätterna jag tillbringade på anläggningen får mig att rysa. Jag kan fortfarande inte förstå det, men jag ber för alla.”

https://twitter.com/vini11Oficial/status/1093831022448443392

Klubbikonen Zico skriver att det var en chock att få nyheten. ”Det var pojkar som drömde om en framtid för sig själva och säkerligen om att hjälpa sina familjer.”