Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tionde-raka-utan-seger-for-ostersund/

Fotboll

Tionde raka utan seger för Östersund

Östersunds målvakt Aly Keita och Noah Sonko Sundberg. Foto: Bildbyrån

När konkurshotet hänger över Östersunds FK kom tionde raka matchen utan seger i allsvenskan efter 0–2 borta mot Örebro.

Men den mörka höstkvällen var på sätt och vis ändå ljus för ÖFK.

TT Text

För ett par veckor sedan meddelade Östersund att man behöver få in tio miljoner kronor innan september månads slut för att undvika konkurs.

Men på onsdagen meddelade pressansvarige Niclas Lidström:

– Jag kan säga så här. Vi är på god väg mot de tio miljonerna, och har fått in mer än hälften. Mer precis tänker jag inte vara. Inom några dagar eller en vecka kommer vi att vara i mål.

Och före avspark i Örebro meddelade klubben att de kan betala löner till alla spelare och ledare i tid på fredag.

Men efter förlusten mot ÖSK är jämtarna nu rejält indraget i bottenstriden - senast laget vann i allsvenskan var den 14 juli mot IFK Norrköping.

Annars hände det inte speciellt mycket i anfallsväg i den först halvleken på Behrn arena även om Östersund skapade de två klart bäst målchanserna då. Efter tolv minuter hade Dino Islamovic en farlig nick som ÖSK-målvakten Oscar Jansson styrde bort. Och precis före pausvilan skickade Simon Kroon iväg ett lurigt skott – men Jansson visade på nytt fina reflexer.

– Det känns bra, vi sätter hög press och skapar en del chanser. I andra halvleken gäller det att vi är effektiva också, sade Östersunds mittfältare Felix Hörberg i pausintervjun till C More.

Och bara fem minuter in i den andra halvleken hade Felix Hörberg själv en jättechans när han kom fri på kanten – men Oscar Jansson parerade även det skottet fint.

Östersund fortsatte sedan att skapa lägen. Men efter drygt en timme slog ÖSK-försvararen Kevin Wright iväg ett inlägg som olycklige Kalpi Ouattara skickade in i eget mål med en konstspark. Och hemmapubliken kunde plötsligt jubla åt ett mycket märkligt självmål samtidigt som ÖFK:s 20-årige nyförvärv från Elfenbenskusten deppade. 

I den 89 minuten satte inhopparen Agon Mehmeti punkt när han tryckte in 2–0 efter en fri framspelning av Martin Broberg.