Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 10:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tjuvar-lansade-spelares-hem-under-champions-league-match/

Fotboll

Tjuvar länsade spelares hem under Champions League-match

Bertrand Traoré, i mitten, firar målet mot Benfica. Efter matchen var han inte lika glad. Då fick han höra om inbrottet i hemmet. Foto: Laurent Cipriani/AP

Franska inbrottstjuvar verkar vara fotbollsintresserade. Några av dem har i alla fall haft koll på när fotbollsstjärnorna spelar match och då kunnat länsa deras hem på värdeföremål.

TT Text

Det senaste offret var Lyon-anfallaren Bertrand Traoré vars hem utsattes för inbrott när han spelade i Champions League mot Benfica i tisdags kväll, och gjorde 3–1-målet.

En stor summa pengar och dyrbara klockor stals.

I februari utsattes tre andra Lyon-spelare, däribland Memphis Depay, för inbrott i hemmet medan de spelade i Champions League mot Barcelona. Depay hade bara några månader dessförinnan blivit bestulen när han spelade en ligamatch mot Nice. Då stals värdesaker för motsvarande tio miljoner kronor.

Även spelare och ledare i Marseille och Paris har haft inbrott när de varit iväg på match.