Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Tottenham bakom Englands drömstart mot Kroatien

Tottenhamförsvararen Kieran Trippier skruvade vackert in en frispark redan innan fem minuter var spelade på Luzjniki-stadion.

England fick en drömstart som samtidigt innebar att Tottenham nu är det klubblag vars spelare har gjort flest mål i detta VM.

Englands Dele Alli, också han i Tottenham till vardags, fick bollen i en omställning. Kroatiske stjärnan Luka Modric jobbade bra hemåt i banan men fick lov att dra omkull den unge britten för att få stopp på honom.

Det slutade med en frispark för England från en position bara några meter centralt utanför straffområdet. Försvararen Kieran Trippier klev fram – och knorrade vackert bollen över muren och in i mål fram till första landslagsmålet i sin tolfte landskamp.

I och med Trippiers mål är Tottenham den klubb vars spelare gjort flest mål i detta VM, nämligen tolv stycken (där Kane har stått för hälften). Innan målet var ”Spurs” i delad ledning med FC Barcelona.

En drömstart för England som höll i sig hela vägen till pausvilan. Kroatien har haft oerhört svårt att komma till målchanser och satte inte Englands målvakt Jordan Pickford på några prov alls under de första 45 minuterna.

De vitklädda skapade däremot flera kvalificerade målchanser. Harry Kane hade ett jätteläge att utöka till 2–0 när han frispelades, men den store målskytten kom ur vinkeln och sköt i stolpen från nära håll när kroaterna vinkade på offside.

• • •

Matchen vann senare Kroatien efter förlängningsdrama. Läs mer här.

Läs mer:Kroatien - England

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.