Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Tottenhams hemmapremiär flyttas

Tottenham har varit ett av de hårdast drabbade områdena i kravallernas London. På torsdagen kom också konsekvensen: Ligapremiären mellan Tottenham och Everton skjuts upp..

Beskedet var inte oväntat utan något som diskuterats under en längre tid.

– Efter samtal med berörda myndigheter har det nu bekräftats att matchen ställs in på grund av säkerhetsaspekterna kring High Road och möjligheten att nå arenan, skriver Tottenham på sin hemsida.

Däremot spelas övriga nio matcher som ingår i lördagens premiäromgång, bland annat möter Londonklubben Fulham Aston Villa på hemmaplan och Jonas Olssons West Bromwich tar emot Manchester United..

Sedan tidigare var det beslutat att matcherna i de lägre divisionerna ska spelas. Men det uppskjutna mötet mellan Tottenham och Everton är långt ifrån det enda exemplet på hur idrotten påverkats av kravallerna och det kaos som pågått de senaste dagarna i stora delar av England.

Träningslandskampen mellan England och Holland fick tidigare i veckan ställas in, liksom en rad ligacupmatcher när mer än 1.000 personer har gripits och delar av bland annat London har förvandlats till en krigszon.

Chelseas lagkapten, John Terry, är en av många idrottare som beklagat oroligheterna.

– Alla spelare över hela Premier league har bett om lugn på Londons gator och hoppas att vi kan nå det, sade han.

När mötet mellan Tottenham och Everton ska spelas är oklart.