Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tre-fragetecken-infor-vm-trupputtagningen/

Fotboll

Tre frågetecken inför VM-trupputtagningen

Nathalie Björn, Rosengård, har varit skadad under våren. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

På torsdagskvällen presenterar förbundskapten Peter Gerhardsson sin trupp till sommarens fotbolls-VM i Frankrike.

Många av de 23 platserna är givna.

Men det finns frågetecken. Här är tre sådana.

Rätta artikel

Är Nathalie Björn hel nog för en plats?
Hon är en bit ner i rangordningen bland Peter Gerhardssons mittbackar. Men Nathalie Björn har varit med i de senaste trupperna, och kan dessutom agera innermittfältare. Rosengårdsspelaren har dock dragits med en muskelskada och har inte spelat match sedan den 21 april. På onsdagskvällen satt hon på bänken mot Piteå. Håller hon för spel? Eller öppnar skadeproblemen för Vittsjös Sandra Adolfsson? Eller kommer veteranen Emma Berglund, som i veckan lämnade PSG, tillbaka efter sin korsbandsskada?

Blir det Göteborgsmålvakten Jennifer Falk, till höger, som kompletterar Zecira Musovic och Hedvig Lindahl på målvaktssidan? Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Vem blir tredjemålvakt?
Göteborgs cupmästare Jennifer Falk eller Piteås seriemästare Cajsa Andersson? Vem blir tredjemålvakt bakom givna duon Hedvig Lindahl (klubblös) och Zecira Musovic (Rosengård)? Gerhardsson har testat båda målvakterna i det senaste årets trupper. Men Falk var med senast – och ser ut att ligga närmast VM-biljetten.

Julia Zigiotti Olme, Göteborg, hoppas på VM-debut. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån


Lyxproblemet: En ska bort
Truppen mot Tyskland (1–2) och Österrike (2–0) i april innehöll 24 namn. Minst en ska bort därifrån och frågetecken finns främst på mittfältet. Namn som Caroline Seger, Kosovare Asllani och Elin Rubensson är givna. Men får Göteborgsstjärnan Julia Zigiotti Olme, användbar på flera positioner, en plats? Eller blir det hennes namne och klubbkamrat Julia Roddar – inte med senast – som får chansen?
Här får Gerhardsson vända och vrida på alternativen.
Blir det äntligen VM-debut för rutinerade Hanna Folkesson (Djurgården)? Och har Olivia Schough – mittfältare i landslaget men anfallare i Djurgården – imponerat tillräckligt på förbundskaptenen efter petningen 2017? 

Läs mer:

Gerhardsson: Det sköna för mig är att det är jag som bestämmer

Fotbolls-VM i Frankrike 2019 – stor guide