Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 05:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tungt-poangtapp-for-hammarbys-damer/

Fotboll

Tungt poängtapp för Hammarbys damer

Emma Jansson, målskytt för Hammarby mot Morön. Men det räckte inte till seger mot Morön. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarbyfansen såg ut att få en fin start på fotbollssöndagen när Bajens damlag ett par timmar före avspark av det allsvenska herrderbyt mellan Hammarby och AIK mötte Morön i elitettan. 

Men den seger som länge såg säker ut blev till slut ett kryss när Moröns Hayley Dowd med fem minuter kvar fastställde slutresultatet 1–1.

I lördags besegrade AIK serieledande Umeå med 2–1 på hemmaplan och tog därmed chansen att haka på i toppkampen. AIK har nu 44 poäng, tabellettan Umeå 50 och Hammarby 47. 22 av 26 omgångar är spelade. 

Hammarby ligger fortfarande tvåa, men skuggas av Uppsala som senare under söndagen möter Asarum på hemmaplan och inför matchen står på 46 poäng.

I första halvlek av Hammarbys söndagsmatch på Kanalplan på Södermalm spelade sig hemmalaget till en av flera bra lägen, men Moröns målvakt och lagkapten Susanne Åberg radade upp fina räddningar.

Först i sista minuten av halvleken kunde Hammarbys måldrottning Emma Jansson avsluta ett vackert anfall med att trycka upp 1–0 i nättaket.

Efter paus hade hemmalaget bud på fler mål, men i stället blev det Morön som kvitterade. Inte oväntat var det Hayley Dowd som slog till. Amerikanskan har nu gjort 24 av Skellefteålaget Moröns totalt 43 mål i årets serie.

1.211 åskådare hade kommit för att se söndags match på Kanalplan.

I nästa hemmamatch, 12 oktober, möter Hammarby AIK. Då lär publiksiffran bli betydligt högre.