Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/turays-solomal-fralste-djurgarden/

Fotboll

Turays solomål frälste Djurgården: ”We love you”

Mohamed Buya Turay avslutar sin långa rusch med att sätta segermålet mot Falkenberg. Foto: Bildbyrån

Djurgården fortsätter marschen mot SM-guld. Mohamed Buya Turay gjorde ett sagolikt solomål när Djurgården vann med 1–0 (0–0) hemma mot Falkenberg på Tele2 arena.

Det var ett riktigt klassmål som Mohamed Buya Turay gjorde när Djurgården satte ytterligare press på lagen som jagar i kampen om SM-guldet.

Han fick bollen på mitten av egen planhalva och löpte ifrån uppvaktande Falkenbergsspelare innan han placerade in bakom målvakten Hampus Nilsson.

Tio minuter senare blev matchvinnaren utbytt. 

Buya Turay valde att kliva av på bortre långsidan och gick till publikens förtjusning i sakta mak runt arena innan han kom fram till Djurgårdsbänken.

Efter matchen gick han och de andra spelarna runt och gjorde high five med publiken nere vid plan.

– We love you, skrek en supporter till Buya Turay.

– I love you too, ropade Turay tillbaka med ett stort leende.

Djurgårdens succétränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valde att ställa över nyförvärvet Emir Kujovic som gjort tre mål och två assist på de 88 minuter han fått spela de senaste två matcherna.

Mohamed Buya Turay var tillbaka som spets efter sin avstängning och Astrit Ajdarevic fick en offensiv roll på mittfältet och visade stundtals upp en förtrollande teknik.

Det var också Turay och Ajdarevic som hade hemmalagets bästa chanser i första halvlek men båda lyckades inte få nickarna att sitt bakom Hampus Nilsson i Falkenbergs mål.

Till sist blev det ändå Buya Turays kväll när han rann igenom och gjorde målet som kan bli säsongens snackis, sällan har en spelare orkat löpa så långt med bollen under kontroll och avsluta så iskallt som Turay.

Mittfältaren Curtis Edwards fick också finna sig att börja på bänken och dessutom var mittbacken Jacob Une Larsson avstängd. 

Men det spelar ingen större roll vilka spelare som får förtroende, Djurgården är en maskin som ångar på, det är bara i derbyna laget fått soppatorsk.

– Så länge vi fortsätter att ta tre poäng är vi nöjda, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Falkenberg, som vann hemma på naturgräs mot Östersund med 1–0 i lördags, gillar inte konstgräs.

Laget har bara tagit en poäng på plasten och efter 0–1 mot Djurgården har man den bedrövliga sviten Häcken 1–4, Örebro 0–4, Hammarby 2–6, Eskilstuna 0–0, Sundsvall 1–3, Norrköping 3–4 och Östersund 2–3.

Tränaren Hasse Eklund valde att byta ut hälften av utespelarna och satte bland annat skyttekungen John Chibuike på bänken. 

Peter Nsima jagade längst fram och kunde blivit målskytt när han sprang sig fri men nigerianen rullade bollen utanför Tommi Vaihos vänstra stolpe.

För Djurgården väntar ett minst sagt skadeskjutet Östersund på bortaplan innan det blir ett hett Stockholmsderby mot Hammarby. 

Drar Djurgårdens nyckelspelare Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad och Jonathan Ring på sig ett gult kort mot Östersund missar de derbyt.

Läs mer: Djurgårdens lag kan bli historiskt