Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Turkisk landslagsback riskerar fängelse

Caner Erkin riskerar fängelse.
Caner Erkin riskerar fängelse. Foto: imago sport

Mellan ett och två år i fängelse. Det anser åklagare att Caner Erkin, vänsterback i Besiktas och turkiska fotbollslandslaget, ska straffas med efter en verbal attack på en domare. Det rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

Det var den 23 oktober i derbyt mot Istanbul BB som 29-årige Erkin – som har gjort över 50 A-landskamper och tidigare även tillhört Inter – fick ett gult kort, vilket han protesterade livligt mot. Caner Erkin fortsatte sedan sin domarsågning i bland annat direktsändning i tv-kanalen Habertürk, vilket ska ha fått åklagare att inleda en förundersökning.

Enligt Anatolia kommer Erkin – som straffades med sex matchers avstängning av det turkiska fotbollsförbundet för incidenten – att förhöras inom kort. Han förnekar anklagelserna som riktas mot honom.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.