Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 10:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tva-franska-anfallare-ar-pa-vag-bort/

Fotboll

Två franska anfallare är på väg bort

Frankrikes forwards Kylian Mbappe och Alexandre Lacazette. Bild: Franck Fife/AFP

Den franska uppladdningen inför fredagens VM–kvalmöte med Sverige kantas av transferrykten. Två anfallare är på väg att hitta nya arbetsgivare.

Rätta artikel

Lyons anfallare Alexandre Lacazette uppger att han är intresserad av en flytt till Premier League, sedan en tänkt övergång till Atlético Madrid gått om intet. Atlético har brutit mot reglerna för övergångar av minderåriga spelare, och har av Fifa ålagts köpstopp under sommarfönstret. Något som i sin tur innebär att Frankrikes största anfallsstjärna, Antoine Griezmann, beslutat att stanna i Atlético, trots enträgen uppvaktning från Manchester United.

Det senaste franska stjärnskottet, 18-årige Kylian Mbappe, omgärdas också av rykten. Real Madrid, Manchester U och Manchester C har visat intresse under en tid.

Nu kommer uppgifter i fransk media som säger att Arsenal ska vara berett att spränga banken, och lägga ett miljardbud på Mbappe, som gjorde 26 mål på 44 matcher för Monaco när klubben nyligen säkrade första ligatiteln på 17 år.

Med trion Lacazette, Griezmann och Mbappe tillgänglig kan man konstatera att franske förbundskaptenen Didier Deschamps har ett överflöd av giftiga anfallare inför mötet med Sverige. Speciellt som även Olivier Giroud och Dimitri Payet finns i truppen.