Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tva-gripna-for-bild-pa-dode-fotbollsspelaren-emiliano-sala/

Fotboll

Två gripna för bild på döde fotbollsspelaren Emiliano Sala

Emiliano Sala. Foto: Loic Venance/AFP

Två personer har blivit arresterade av brittisk polis efter att ett fotografi på den avlidne fotbollsspelaren Emiliano Sala läckt ut på sociala medier.

Rätta artikel

Enligt brittisk polis har en 62-årig man arresterats, misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial samtidigt som en 48-årig kvinna greps i februari. Även hon är misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial, vilket är klassat som ett brott i Storbritannien.

Bilden som cirkulerat på sociala medier ska ha tagits på ett bårhus i Bournemouth efter att Salas kropp hittats i det flygplan som kraschade i Engelska kanalen den 21 januari. 

Den 28-årige fotbollsspelaren var då på väg för att slutföra en övergång från franska Nantes till Premier League-klubben Cardiff.

Men att mannen och kvinnan skulle ha kommit över bilderna genom att bryta sig in på bårhuset eller via någon anställd dementeras i nuläget.

– Det finns inga bevis som tyder på inbrott på bårhuset. Det finns heller inga bevis som tyder på att personal på bårhuset är involverade i oegentligheter, sade polisen i Wiltshire enligt nyhetsbyrån AFP.

Kvinnan har sedan gripandet släppts mot borgen. Även mannen är släppt.