Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/tyskland-vann-gruppfinal-mot-spanien/

Fotboll

Tyskland vann gruppfinal mot Spanien

Tysklands Svenja Huth och Sara Dabritz firar segern i onsdagens match mot Spanien. Foto: PHILIPPE HUGUEN

Ett mål.

Det räckte för att Tyskland skulle säkra 1–0-segern mot ett speldominerande Spanien.

Sara Däbritz blev hjälte när världstvåan i praktiken säkrade avancemang från grupp B i fotbolls-VM.

Efter segrar för både Tyskland och Spanien i VM-premiären var det en tidig gruppfinal som spelades på Stade du Hainaut i Valenciennes, Frankrike.

Och precis som i Sveriges match mot Chile under tisdagen öste regnet under inledningen av matchen – där Spanien började bäst.

Spanien, rankat 13:e i världen, tryckte direkt mot tyskornas mål och radade upp flera heta chanser, där bland annat mittfältaren Silvia Meseguer fick ett fint skottläge med kvarten spelad, men sköt utanför. Även Nahikari Garcia hade två heta lägen.

Men det var Tyskland som tog ledningen före paus. I den 42:a minuten kom Svenja Huth runt på högerkanten och hittade in med ett inlägg i boxen, där Sara Däbritz, nyligen klar för spel i Paris SG, slängde sig fram och stötte in en retur efter passivt försvarsspel av spanska lagkaptenen Marta Torrejón.

Tyskland, som fick klara sig utan sin allra största stjärna, Dzsenifer Marozsán, som bröt en tå i VM-premiären, lyckades sedan hålla undan för ett jagande och bollhållande Spanien och säkrade sin andra raka seger i mästerskapet.

Därmed toppar Tyskland grupp B på sex poäng, tre före Spanien. Sydafrika och Kina, som möts i Paris under torsdagen, står på noll.